30/4/08

Els pantalons marrons de la Carme Chacón

Per què hi ha periodistes que, probablement sense adonar-se'n, mantenen estereotips sexistes quan fan informació? L'altre dia, escoltant Catalunya Informació, el noi que feia la crònica de la visita de la Carme Chacón al Líban em va encendre. El jovenet, perquè tenia veu de jovenet, va parlar de la visita de la ministra de Defensa en aquest país, i se li va ocórrer la idea genial de descriure la seva vestimenta. 'La ministra, vestida amb pantalons marrons i camisa blanca', deia aquest beneït, ha visitat les tropes, bla, bla, bla. Sí, tots ho sabem que està embarassada, i què?

Si el ministre de defensa hagués estat José Antonio Alonso, el que hi havia abans, hauria dit que portava 'pantalons grisos i corbata a ratlles'? Potser a aquest noi li convindria més treballar a l'Hola, que no a la ràdio pública.

I una altra perla per l'estil. Ho critica l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, que fa molt bona feina. A l'anunci de l'ONCE sobre la rifa del Dia de la Mare (per cert, màrqueting pur, això del Dia de la Mare) hi surt un noi a qui li han tocat els milions del sorteig i que és a punt d'agafar un avió cap a l'altra punta de món. Doncs bé, quan és a punt de pujar-hi, arriba un cotxe escopetejat, en surt 'la mare', i li porta un bon entrepà de 'xoriço de cantimpalo'. Aquesta és la imatge que l'ONCE vol donar de les mares: una pesada que no deixa el fill tranquil, l'activitat de la qual no trascendeix de les portes de la llar.

4 comentaris:

peperines ha dit...

eiiiiiiii
com sou?a tot veieu masclisme,es nomes un anunci,hi ha molts anuncis que els homes quedan com quedan i no surt ningu a queixarse.
EIii com estem?he buscat el teu mail al bloc pero no n´hi ha.jo estic be,mes que be

Teresa Bau ha dit...

peperines,

Estàs parlant amb una feminista...;) No és veritat que veiem masclisme a tot arreu, és que si no et defenses et trepitgen! M'ho diu l'experiència.

M'alegro molt que estiguis millor. No tornaràs a escriure? llàstima. El meu mail és terebau@yahoo.com

salut!

Finestreta ha dit...

Jajajajaja! Que reivindicativa!!!

En part tens raó, però en part no... Hi ha coses que realment són diferents en una dona, crec jo, i una n'és el cos. La dona té un cos molt més maco i espectacular que l'home, i per això crec que és lògic qu se'l guarneixi més... Els homes, per arreglar, pantaló, jaqueta, camisa i corbata, i fora! La dona, de tot, perquè és mésmaco guarnir un cos maco que un que no ho és tant. I suposo que per això sempre es comenta més la vestimenta de les dones.

Ara, que quan es dóna una notícia està completament fora de lloc? Totalment d'acord. I amb això de la dona i l'entrepà també...

Teresa Bau ha dit...

Hola finestreta!

Gràcies per visitar-me. Aprofito per dir-te que el teu bloc m'encanta, sóc una fan. Sí, sí, sóc una feminista reivindicativa, però no d'aquelles que odia els homes i tot això...

Una abraçada