Llegeixo ‘Cafè Vic’, del periodista vigatà Toni Coromina. És un excel•lent retrat de l’efervescència cultural i política de Vic als anys de l’anomenada transició democràtica, en un moment en què, a més de fer política, els joves de la comarca (bé, uns quants) van protagonitzar un moviment cultural contestatari i esbojarrat. Com més llegeixo, més veig que la fama que tenim els vigatans i osonencs en general de conservadors, tancats i insípids és totalment falsa.
Tot plegat va començar a finals dels seixanta, i l’època apoteòsica van ser les dècades dels setanta i els vuitanta, allargant-se fins a principis dels noranta. Aquests últims anys són els que vaig viure jo, quan estudiava a l’institut Jaume Callís, quan vaig començar a descobrir els grups de música que venien d’Anglaterra (Talking Heads, Madness, Echo and the Bunnymen, New Order, Smiths, Cure…) i quan vaig començar a sortir i anar a concerts. Tanta va ser l’activitat musical de Vic que la van batejar ‘el Liverpool català’. Alguns dels grups de la comarca que es van muntar aquells anys els havia vist en directe: Steve and the Hooligans, Superàvit, Avikultores Modernos, els Burros (més tard Último de la Fila, i sorgits d’un encontre entre en Quimi Portet i en Manolo García a un bar d’Hostalets de Balenyà), Sau, Karda fàstic… Quants records! I per no parlar dels bars: l’Hangar, el Nexus, la Cabina de Manlleu, la Cope de Torelló, la Moska de Folgueroles, l'Snack, i el Cafè Vic, és clar, que dóna títol al llibre. I dels personatges que surten també en conec uns quants: la colla del Circ Sèmola, (ja dissolt, per la mort d’en Joan Grau el 2005), en Joan Petit, l’artista Ton Granero…
Un llibre que em fa venir molts records i nostàlgia d’una època que recordo lliure i alegre.
15
Fa 1 any
2 comentaris:
quina epoca eh?? ;)
Hola Peperines,
Sí, va ser una gran època, tot i que la que visc ara també està bé (tot i que amb més responsabilitats). Però a vegades s'enyora aquella llibertat i vida sense preocupacions...
petó
Publica un comentari a l'entrada