21/6/08

Quan no acabes de trobar el nord


No, no vull fer una digressió filosòfica sobre per on cal tirar a la vida, i per què. Aquests escrits me'ls guardo pel diari personal. Volia parlar de llibres. N’estic llegint tres, i cap no m’apassiona, tot i que m’agraden tots, però no m’hi he submergit com ho faig amb els llibres que em devoren. Primer: ‘The kite runner’, d’en Khaled Hosseini, un best-seller lleugeret però que m’ha fet aprendre coses de l’Afganistan i els talibans, un país que un dia m’agradaria conèixer, si aquestes males persones desapareixen del mapa, és clar.

Segon: ‘Les tribulacions del jove Törles’, d’en Robert Musil, sé que és una gran novel•la, però la llegeixo al metro a les sis del matí, i no hi acabo d’entrar. Algun dia la rellegiré.

I tercer: ‘La lluita per la vida’, la correspondència entre en Charles Darwin i l’Alfred Wallace, just abans de presentar la teoria de la selecció natural, una gran explicació sobre d’on venim. Me'l llegeixo per feina, però m'agrada.

Bé, espero d’aquí a poc trobar el nord literari i obrir un llibre que no em deixi dormir i em segresti tots els moments lliures.

4 comentaris:

Noctas ha dit...

Robert Musil és un gran escriptor, el que passa és que és un autor una mica complicat i ficar-te en el seu mon és un pel difícil. Recomano de Musil la seva extensa obra "El Hombre sin atributos" que per cert la va deixar inacabada.

marc ha dit...

La relació agradar = passió no ha d'ésser ni recíproca i ni molt menys commutativa.

No sé si el nord literari és la caixa de pandora però quan trobis el llibre, ja diràs quin és.

Teresa Bau ha dit...

De fet, Noctas, quan vaig escriure el post no hi acabava d'entrar, però ara sóc gairebé a la meitat i és molt bona.

Doncs Marc, els llibres m'arrenquen passions. En tot cas, ja et diré quin llibre llegeixo quan hagi trobat el nord.

Albert ha dit...

Si trobes interesants les cartes d'en Darwin, et recomano "diario de un naturalista", (ara no el tinc aquí i no puc dir-te l'editorial) es el diari d'en Darwin, quan només amb 20 anys va marxar a bord de l'endevour i el cpt. Fitzroy a donar la volta al mon.