13/6/08

Radiohead 4.0


Un amic de la feina em va dir que els Radiohead estaven sobrevalorats, i haig d’admetre que fa un temps també ho pensava, però després de veure el seu concert d’ahir, ja no. Ara ja no.

Festival Daydream, dijous a la nit al Fòrum. M’haig de llevar a les 5 del matí l’endemà, però intueixo, i faig bé, que els Radiohead s’ho valen. Quan surten a l’escenari encara no és fosc del tot, entre els núvols es filtra algun raig vermellós, molt tènue. Com que som molt lluny de l’escenari (diu que hi havia 20.000 persones), costa una mica d’entrar al concert. Sembla que no se senti prou fort. Però es fa fosc, i comença la veritable funció. Un concert, com una obra de teatre, sempre és millor a les fosques. Cal crear una atmosfera.

L’escenografia de llums i vídeo és... no trobo cap adjectiu, diria que brutal, però el mot és massa genèric. En tot cas impressiona moltíssim, em penso que és el concert més modern que he vist. Toquen totes les cançons de l’últim disc, molt bo, i també alguns clàssics. Es veu que els Radiohead no fan mai un concert igual, interpreten el que els ve de gust aquell dia, en consonància amb l’ambient. Fins i tot a cent metres de l’escenari la gent viu la música com si hi fos a sota, han aconseguit crear una atmosfera extraplanetària. Són molt perfeccionistes amb el so, segons llegeixo, i m’adono que és veritat. Amb una amiga diem que gairebé tenen la qualitat de l’MP3, tot i escoltar-los de tant lluny. En Thom Yorke gairebé no ha parlat, però m’ha deixat hipnotitzada.

Sí, sóc un nou membre de la secta de seguidors de Radiohead. Des de la nit passada.

P.S. Foto piratejada del genial bloc d'en Xavi Mercadé.

3 comentaris:

Maricruz ha dit...

Gràcies per qualificar com a genial el meu bloc. Cap problema per la foto, però la propera vegada no me la retallis que l'original era molt xula i aquí es perd la direcció de la mirada:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/96868

Salut!
XM

Maricruz ha dit...

eps, perdona que t'he enviat el missatge des del compte de la meva companya.

Percy Thrower ha dit...

D'acord, ho tindré en compte. Merci per la visita!